Att renovera ett kök är som många vet ett kostsamt projekt och inget man vill göra ofta och då är det viktigt att planera ordentligt innan man sätter igång.
Det bästa och första du bör göra är att fundera på vilka funktioner som skulle underlätta för just dig i köket. Vad saknar du i det kök du har idag? Vad fungerar bra? Är det något som du irriterar dig på i ditt nuvarande kök? Att se på ditt nuvarande kök och fundera på vad som fungerar bra eller dåligt i det ger dig en bra bild över hur du skulle vilja ha det i ditt nya kök.

Förvaring är viktigt i ett kök och det kan vara värt att fundera över om det ska vara skåp eller lådor i köket, eller en kombination av dessa. Att förvara i lådor ger en bra överblick eftersom man då kan utnyttja hela djupet. Skåp kan vara fördelaktigt om man vill förvara höga saker eftersom hyllorna kan anpassas genom att flyttas.

Ska köket helrenoveras bör det budgeteras för nya eldragningar eftersom man ofta saknar uttag och belysning om köket byggdes för länge sedan. Här är det bra att tänka till ordentligt och inte snåla på uttagen. Jag har märkt genom alla våra renoveringar att det spelar ingen roll hur många extra uttag man sätter in så saknas det av någon anledning ändå alltid något någonstans.

Golv i kök bör vara slitstarka och det är ingen nackdel om väggarna är lätta att torka av. Målas väggarna så finns väggfärger som är mer fördelaktiga än andra att torka av med trasor.

När köket är installerat och klart så är det dags att mjuka upp med inredningsdetaljer för att det inte ska bli alltför sterilt. Det gör du med hjälp av växter, örter, textilier och stilleben!

kökstips

/Therese

Dela gärna: Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *