Man skulle kunna säga att den industriella stilen är en maskulin motsvarighet till den mer feminina shabby chic inredningen.

Moodboard - industri

Typiskt för den industriella stilen är den råa och rustika känslan med det slitna och opolerade intrycket. Tänk gamla verkstäder och fabrikslokaler med betong- eller tegelväggar och svindlande takhöjd.
Möblerna ska se nötta och gamla ut och man ska få känslan av att de är hämtade direkt från en industrilokal.
Lamporna är viktiga i den industriella stilen och får gärna vara stora och iögonfallande i plåt eller emalj eller varför inte en naken glödlampa hängande i en lampsladd.
Något som man däremot är sparsam med i denna stilen är textilier, här passar stora fönster utan gardiner perfekt.

industri - moodboard

Foto: Fröken Fräken

Färger: Svart, vitt, grått och natur.
Material: Järn, mässing, plåt, rostfritt, zink, betong, tegel, läder och trä som ser gammalt ut och gärna rostigt material.
Detaljer: Gammal industriinredning (eller nytillverkat som ser gammalt ut), industrilampor, skåp i plåt, gamla plåtskyltar, synliga rör, bokstäver och siffror på tavlor och skyltar, stora klockor som ser ut som att de är hämtade direkt från tågstationen eller fabrikslokalen och ”tunnelbanekakel”, dvs. tegelformat vitt kakel gärna med fasad kant och mörka fogar.

Vill du inte gå all-in på den industriella stilen så fungerar det alldeles utmärkt att till exempel bryta av det vita, ljusa hemmet med detaljer från den industriella stilen såsom en industriell lampa, tavla eller varför inte en fondtapet i ljust tegel.

/Therese

Dela gärna: Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *