Det går ju trender i det mesta, så även i växter. Jag antar att namnet Parasollpilea inte säger så mycket för den som inte är alltför insatt i växter, men Elefantöra däremot tror jag många inredningsintresserade hört. Det är alltså samma växt men det latinska ordet brukar man inte lägga på minnet.

ElefantöraFoto: Blomsterlandet

Elefantöra tycker jag är en väldigt fin växt men jag har den ännu inte hemma hos mig, men jag tänkte att jag skulle lägga vantarna på den, om jag får tag på någon, det är nämligen så att den här blomman blivit så trendig så att den faktiskt sålt slut vid tillfällen.

Jag är dessvärre inte känd i min omgivning som den med dom gröna fingrarna, men å andra sidan är jag bra på annat så jag får väl stå ut med att intresset för att sköta växter inte är min främsta egenskap. Därmed innebär inte det att jag inte gillar växter, jag avundas de som har hemmet fyllt av vackra, välskötta blommor.

Eftersom jag nu tänkt adoptera en Elefantöra så tänkte jag att det vore bra att läsa på lite om den för att ta reda på hur den vill skötas. Det första jag läste var att Elefantöra passar den som har dåligt tålamod. Då antog jag att denna växt måste passa perfekt hemma hos mig då jag inte har tålamod att vattna mina blommor men efter att jag läst några rader till insåg jag att så var inte alls fallet, det handlade istället om att växten passar hemma hos den som inte har tålamod att vänta på att de ska växa till sig. Elefantöra är tydligen en växt som håller sin ägare sysselsatt i år framöver då den fullkomligt skjuter ut sticklingar till höger och vänster som ska planteras om. Efter vidare läsning kommer jag till texten ”denna växt hör verkligen till den skara av växter som klarar sig utan något större engagemang” och därefter följer någon som liknar en högskoleuppsats med skötselråd om var den ska placeras, i vilket ljus, temperatur, väderstreck den trivs i och hur man ska flytta runt den om den inte mår bra, hur du ska klippa den och plocka sticklingar och hur du ska göra för att få den kompakt istället för hög. För mig låter det som att det är svårare att ta hand om denna växt än att skaffa ett barn!

Man skulle ju kunna tro att någon som på fullaste allvar gått och vattnat en plastblomma i tron att den var riktig borde lägga ner inköpet av denna växt och satsa på något annat istället. Då tror man fel… jag har alltid gillat utmaningar och står det att den ska vara lättskött så ska vi se om den är det, enligt mina mått mätt. Jag ger den två månader från inköp i mitt förvar, ska bli intressant att se om den överlever längre.

/Therese

Dela gärna: Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *