Alltså, vilken dröm!
Ett hus helt i min smak. Vi har ju byggt ett hus för ett antal år sedan som vi sedan var tvungen att flytta ifrån på grund av arbete på annan ort. Men ett husbygge skulle jag lätt kunna göra om igen, vilken upplevelse!

Då jag är väldigt intresserad av nybyggnationer och olika husmodeller tänkte jag samla alla blogginlägg om detta under en gemensam kategori: ”Husmodeller”.

Här är husmodell nr. 1. Det är hustillverkaren Eksjöhus som tagit fram denna modell som heter Björkenäs. Det är ett 2-plans hus på 236m2, dvs. stort och rymligt, fördelat på härliga 7 rum och kök.
Här har man hämtat inspiration från den klassiska svenska herrgården. Jo jag tackar!

Det jag fastnat för med denna husmodell är först och främst utseendet. Jag älskar pelarna och dubbeldörrarna som ger dig ett stort välkomnande. Takkuporna är underbara och sätter verkligen karaktär på huset tillsammans med takets utförande.

BJORKENAS_FRONT[1]Bildkälla: Eksjöhus, www.eksjohus.se

Baksidan av huset ger ett pampigt intryck med de höga fönstren på nedervåningen och balkongen är fantastisk, jag kan se mig själv sitta där uppe och bara njuta av sol och utsikt.

BJORKENAS_REAR[1]Bildkälla: Eksjöhus, www.eksjohus.se

Planlösningen på bottenplan är väl genomtänkt med en rymlig hall som bland annat leder till en enskild del av huset där man placerat wc och tvätt avskilt från resterande rum, precis som det ska vara.
Ett rymligt kök placerat mot husets framsida med en ingång till angränsande matrum placerat med mot husets baksida gör i alla fall mig väldigt nöjd!

BJORKENAS_PLAN_1_TEXTAD1[1]Bildkälla: Eksjöhus, www.eksjohus.se

Separat sovrum på övervåningen i tvåvåningshus är en självklarhet. Jag gillar när man sparat utrymme till ett allrum när man kommer uppför trappen.
Den enda nackdelen för oss som familj i det här huset är att vi har tre barn, dvs. skulle vi bo i detta hus hade vi velat ha fyra sovrum på övervåningen och väldigt många hus ser ut just så här med tre sovrum på övervåningen då sovrummen lämpligtvis placeras i husets tre hörn och i det fjärde hörnet krävs ett badrum. Man skulle givetvis kunna göra ett sovrum av allrummet men då tror jag dessvärre att övervåningen tappar sin rymd.

Bildkälla: Eksjöhus, www.eksjohus.se

 

Dela gärna: Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *